Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

20ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ 20ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών. Στόχος είναι να προβληθεί η καλλιτεχνική δημιουργικότητα παιδιών και εκπαιδευτικών, η ιστορία και τα έθιμα που ξεπηδούν από κάθε γωνιά της χώρας μας, και ταυτόχρονα να τονιστεί η σπουδαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ανιδιοτελών πράξεων ευαισθησίας και συνεισφοράς. 
«Σε μία περίοδο δύσκολη, ένα χαμόγελο δροσιάς και αγάπης από τα παιδιά είναι βάλσαμο στις καρδιές όλων μας. Ας αφουγκραστούμε τα μηνύματα συνεργασίας και ελπίδας που μας στέλνουν, ας αντλήσουμε αισιοδοξία από αυτά κι ας προσπαθήσουμε μαζί τους να κάνουμε πράξη το κεντρικό μήνυμα αυτής της εκδήλωσης, την αλληλεγγύη. Τα παιδιά προχωρούν μπροστά, με το κεφάλι ψηλά και μας δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος. Ας τα μιμηθούμε», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. 
«Το Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσφοράς του Εργαστηρίου μας στην πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ζωή της πόλης μας. Τα παιδιά αποδεικνύουν τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες, στέλνοντας, παράλληλα, ηχηρό μήνυμα υπέρ της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Θεσσαλονίκης Μιχάλης Βουλγαρίδης. 
Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζ.Γουναρίδη και Μ.Μερκούρη, Δενδροφυτεία), από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ. 
Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ μόνο για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά είναι δωρεάν. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


Κυριακή 4/3/2012 Πρωί 
1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
2. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
3. 37ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
4. Παράρτημα Παραλίας Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»
5. 2ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος
6. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»
7. Σύλλογος Παραδοσιακού Χορού Διονυσίου
8. Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού
9. Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέων Συλλάτων
10. Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΑΣΚΟΥ»
11. Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Φούρκας Χαλκιδικής
12. Μικρό χορευτικό Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού
13. Εκπαιδευτήρια «ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ»

2 σχόλια: